Certified

We are

Cetified

Amazon

Shipped

by amazon

Amazon

Call Us

1-855-925-4088

Sign In

You can also

Not a user yet

USA EURO UK ES FR DE IT NL BE CN

If you don`t see your country of origin, you can also

De wondere wereld van nootropics en Sillicon Valley

Het woord nootropics, ook wel nootropica of noötropica is niet direct te herleiden naar waar de naam voor staat. Toch is de betekenis relatief eenvoudig. Het woord bestaat namelijk uit de twee Griekse woorden ‘noot’ (geest) en ‘trepein’ (verbuigen). Het woord nootropic staat voor een stof de helpt de geest de verbuigen (of verruimen) naar een sterk ondersteund niveau. Er zijn verschillende soorten nootropics. Deze kunnen op verschillende manieren werken om de hersenen naar een hoger niveau te tillen. In Nederland zijn nootropics nog relatief nieuw en is er nog niet veel over bekend. Toch worden nootropics, nootropica in Nederland gebruikt en waren ze op diverse plaatsen beschikbaar . De informatie over nootropics wordt steeds completer, waardoor er betere overwogen keuzes kunnen worden gemaakt voor de juiste noötropicum.

Sillicon Valley en nootropics

In Sillicon Valley zijn nootropics erg populair. Dit gebied staat vol met technologiebedrijven. Werkgevers en werknemers vinden het hier steeds belangrijker dat er veel wordt bereikt. Vroeger werd dit gedaan met medicatie op basis van recepten. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan medicatie als Ritalin. Nu grijpen zij steeds meer naar natuurlijke middelen voor het ondersteunen van de cognitieve aspecten. Dit vinden zij nodig, omdat er tegenwoordig steeds meer informatie is. Iets met deze informatie en prikkels doen, kan lastig zijn. Om optimaal te kunnen functioneren en dingen te bereiken die normaal niet bereikt zouden kunnen worden, gebruiken zij hier nootropics. Ze claimen dat het ervoor zorgt dat er orde komt in de chaos van informatie die tegenwoordig aangeboden wordt. Door deze orde kunnen ze , volgens henzelf, beter presteren, beter werken en is de concentratie hoger. Dit leidt dan weer tot betere producten in de technologiebedrijven. Op deze manier beweren zij de concurrentie te kunnen verslaan.

Workaholics rust door noötropica

Veel werken, weinig tijd voor jezelf maken en nauwelijks eten. Dat schetst het leven van de workaholic. Workaholics in SilliconValley beweren dat zij deze staat van leven achter zich hebben kunnen laten door het gebruik van nootropica. Door deze producten konden zij meer werk voor elkaar krijgen in dezelfde tijd. Dat zorgde er volgens hen voor dat ze meer tijd voor zichzelf konden maken. De werkdagen werden immers productiever, waardoor zij eerder naar huis konden gaan. Normaal en gezond eten en tijd voor anderen maken was er weer bij. Sommige workaholics in SilliconValley kunnen hun oude levensstijl nog niet achter zich laten. Zij gebruiken nootropics om meer werk voor elkaar te kunnen krijgen in een nog kortere tijd. Voor hen zorgt het ervoor dat ze ‘super workaholic’ kunnen zijn. Zij kunnen nog meer bereiken dan dat ze ooit eerder konden, zeggen ze. Er zit maar 24 uur in een dag. Deze mensen halen daar het optimale resultaat uit. Of nootropics in Nederland hetzelfde resultaat geven, is nog niet verteld.

Verschillende soorten nootropics

Nootropics komen in verschillende soorten en maten. Ze werken allemaal op een andere manier in. Ook kan het zijn dat het effect hiervan verschilt. Daarnaast zitten er in iedere soort andere ingrediënten. Wat deze ingrediënten zijn, is niet precies bekend.

Stimulantia Nootropics

De stimulanta nootropicum werkt in op de hersennetwerken die betrokken zijn bij de alertheid, het concentratievermogen en de motivatie. In deze nootropics zit een stof die ervoor zorgt dat het activiteitsniveau in een bepaald hersendeel wordt gestimuleerd. Vooral het gedeelte van de hersenen waarin het vermogen om te organiseren en te plannen ligt, wordt gestimuleerd. Deze soort nootropicszijn alleen bedoeld voor mensen met bepaalde klachten en zijn alleen op recept verkrijgbaar.

Dopaminerge Nootropics

De dopaminerge nootropic werkt in op het dopaminerge systeem van de hersenen. Ook dit deel is betrokken bij de concentratie en alertheid en verhoogt deze. De stof die erin zit, stopt waarschijnlijk de afbraak van dopaminerge stoffen, waardoor de concentratie en alertheid worden verhoogd. Gebruikers claimen dat het op een ondersteunende manier helpt bij vermoeidheid en stress.

Serotonerge Nootropics

De serotonerge nootropic helpt bij het systeem dat betrokken is bij de gemoedsregulatie en mogelijk ook bij het gebied dat de groei van neuronen veroorzaakt. Ook hierin zit een bepaalde stof die de afbraak van deze gebieden remt. Daardoor zouden deze nootropics een opbeurend effect kunnen hebben. Hiernaar is nog niet genoeg onderzoek gedaan, waardoor er geen conclusies kunnen worden getrokken.

Adaptogenen | Anti stress Nootropics

Adaptogenen zijn stoffen die het lichaam beschermen tegen niet specifieke stress. Ze zijn dus niet bedoelt voor het behandelen van specifieke aandoeningen, maar ze helpen het lichaam in de weerbaarheid tegen stress van alledag. In NZT.2 zitten de adaptogenen ginseng, rhodiola rosea, ginkgo biloba en bacopa monnieri De precieze werking van veel adaptogenen is niet bekend, zoals eerder vermeld bij rhodiola zitten er enkele stoffen in die invloed hebben op neurotransmitters. Daarnaast lijkt ginseng een stabiliserend effect te hebben op de bijnieren die zogenaamde stresshormomen uitscheid. Door de vele biologisch actieve stoffen in deze adaptogenen is het werkingsmechanisme waarschijnlijk complex. De werking ervan wordt ook vaak overtrokken, zo zijn er weinig aanwijzingen dat ginseng op fysiek vlak verbeteringen geeft. Er zijn echter wel goede studies waaruit blijkt dat ginseng op cognitief vlak verbeteringen geeft in reactievermogen en motorische beheersing. Onze praktijkervaring met ginseng is dat het een stimulerend effect heeft dat prettig aanvoelt, veel prettiger dan koffie. Ginkgo biloba lijkt ook positief in te werken op de energiehuishouding en een verhelderend effect te geven. Terwijl rhodiola rosea ook energetisch werkt maar vooral een positief effect geeft op het gemoed. Bacopa monnieri scherpt de geest. Kortom vier zeer krachtige nootropics.

GABAerge Nootropics

Een ander soort nootropic is de GABAerge noötropicum. Er wordt gezegd dat deze nootropics werken op het GABA-systeem van de hersenen. Dit systeem zorgt ervoor dat de hersenactiviteit wordt geremd. Over deze nootropic wordt gezegd dat deze een gevoel van ontspanning geeft. Daarnaast zorgt deze ervoor dat de geest helderder is. De aandacht wordt hierdoor breder en kan op meerdere aspecten worden gericht.

Circulatie stimulerende nootropics

De circulatie stimulerende nootropics zou een positief effect op het geheugen kunnen hebben. Daarnaast ondersteunt het de selectieve aandacht, het lange termijngeheugen en sommige executieve functies.