2/5/2013 6:19 PM

Concentratie Verbeteren

NZT.1

Concentratie verbeteren is een hot topic in deze jachtige tijden. Enerzijds worden we tegenwoordig door veel meer dingen afgeleid, anderzijds moeten we ook aandacht geven aan veel meer dingen, ons concentratievermogen wordt dus kwadratisch belast. Over de jaren heen heb ik een paar methoden ontwikkelt om de concentratie te verbeteren. Concentratie is een breder begrip dan focus. Focus betekent je kunnen richten op 1 specifieke activiteit, concentratie betekent dat je een flexibele doch sterke focus hebt wanneer dat nodig is. Wat kunnen we doen om ons concentratievermogen te verbeteren, bestaan er concentratie middelen?

Lichamelijke beweging

Voldoende lichamelijke beweging, door bij voorbaat leuke lichamelijke beweging worden veel lichamelijke processen gestimuleerd die ook een gunstig effect hebben op de hersenen en zodoende de concentratie verbeteren. Daarnaast kunnen de hersenen uitrusten door bezig te zijn met andere zaken. Alleen voldoende slaap is niet voldoende voor onze hersenen om te rusten, pas als de hersenen zich even totaal op iets anders kunnen richten rusten de neurale circuits goed uit.

2DO lijstjes

Gebruik to-do lijstjes, of gebruik een app hiervoor. Belast je geheugen niet onnodig, door een todo lijstje bij je te hebben kun je geheugen ontlasten van het vasthouden van allerlei zaken die je nog moet doen. Hierdoor houden je hersenen meer capaciteit beschikbaar voor zaken die er toe doen. Niks staat zo je concentratie in de weg.
Richt je op 1 ding. Multi-tasken bestaat niet, als je meerdere taken tegelijkertijd doet schakelt je brein steeds van taak naar taak. Het kost elke keer weer tijd om je werkgeheugen te laden met een nieuwe “set” voor het uitvoeren van de taak. Onderzoek toont dat het 10 minuten duurt om weer volledig te herstellen van afleiding of een taak, en weer in de flow terecht te komen.

Doelen

Zet elke dag 3 hoofddoelen. Zo weet je focus te houden en raak je niet overweldigt door alle dingen die je nog moet doen. Als je deze 3 doelen hebt afgerond heb je nog tijd om andere kleinere taakjes af te ronden. Voor studenten geldt hetzelfde, sla niet zomaar je studieboek open, maar zet voor jezelf enkele doelen.

Supplementen

Gebruik supplementen om je concentratie te verbeteren. Supplementen kunnen echt een zeer significante invloed hebben en je concentratie ondersteunen. In Nederland zijn we gewend ons “zelf te redden”, maar wat is het verschil tussen goed eten, jezelf goed verzorgen en het nemen van supplementen? Supplementen zijn simpelweg geconcentreerde voedingsstoffen in een capsule. NZT.1 van Paneuromix is een zeer krachtig voedingssupplement met precies de juiste samenstelling om je normale concentratie te ondersteunen.

Posted in Nootropics By

System Administrator